Geloof me, wij kunnen van die Duitsers winnen

"Geloof me, wij kunnen van die Duitsers winnen"

11-06-2012 22:13
1

Wout Stravers
KHARKIV

Tegen Portugal (1-0) maakte Gomez het verschil. Voor Bayern München draaide hij eveneens een sterk seizoen. "Hoe ik hem ga bestrijden? Op dezelfde manier zoals ik ook andere spitsen uitschakel. Heel attent en gretig zijn. Ik heb tegen veel spitsen gespeeld, maar nog niet tegen Gomez", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

Heitinga is het met ons eens dat Gomez een spits van wereldklasse is. "Maar die lopen er ook rond in de Premier League", voegt hij er aan toe. Over de 3-0 nederlaag van vorig jaar in Hamburg is veel gezegd. Heitinga: "Wij moeten daar ons voordeel mee doen en ze pijn doen waar dat kan. Duitsland heeft een goed team, is één van de favorieten, maar heeft ook zwakke punten. Het is aan ons om dat bloot te leggen."

"Wij hebben voorin spelers die het verschil kunnen maken. We scoren eigenlijk altijd, dat is onze kracht. We moeten echt als team fungeren en dat gaat ook gebeuren. Dan worden de zwaktes van Duitsland vanzelf blootgelegd. Geloof me, wij kunnen van die Duitsers winnen. Daar ben ik van overtuigd. Echt. Ik praat niet voor mezelf, maar ook voor de andere jongens", meent de verdediger van Everton.

De generatie waar Heitinga deel van uitmaakt, is niet opgevoed met een natuurlijke antipathie tegen Duitsland. "Maar natuurlijk ken ik de rivaliteit. Iedereen kent het verleden van Nederland-Duitsland. Ik wil heel graag van Duitsland winnen, dat zou heel speciaal zijn. Ik heb redelijk wat interlands gespeeld, maar dit wordt een van de belangrijkste uit mijn loopbaan", besluit de 79-voudig international.