'Betrokken' Jonker: Ik blijf Nederlander

'Betrokken' Jonker: "Ik blijf Nederlander"

13-06-2012 16:06

"Ik ken een aantal internationals van Oranje persoonlijk en met acht spelers van Bayern München in de Duitse selectie heb ik de laatste jaren nauw samengewerkt. Maar daardoor is mijn betrokkenheid niet groter, hoor. Ik blijf Nederlander", stelt Jonker in Voetbal International.

De oefenmeester, die aan zijn laatste weken als beloften-trainer van Bayern bezig is, kent de Duitse tactiek door en door. "Het systeem dat Louis van Gaal drie jaar geleden invoerde in München is door Löw naadloos gekopieerd. Het heeft tot goed voetbal geleid, maar we zijn weer een paar jaar verder. Je merkt nu ook dat iedereen weet dat Duitsland vooral gevaarlijk is via de omschakeling."

Toch prijst Jonker bondscoach Joachim Löw van Duitsland. "Ook na twee jaar zonder hoofdprijs houdt hij gewoon vast aan de harde kern van Bayern München. Ik weet dat de spelers graag naar het trainingskamp van de nationale ploeg gaan. Als Löw iemand het vertrouwen geeft, zal hij hem nooit snel laten vallen. Het beste voorbeeld is Klose. Hij speelde weinig bij Bayern, maar is toch steeds bij de selectie gebleven."