FC Twente legt Chileen Gutiérrez vijf jaar vast

FC Twente legt Chileen Gutiérrez vijf jaar vast

13-06-2012 16:21
3

FC Twente laat op de officiële website weten dat het een akkoord bereikt heeft met Universidad Católica, de huidige werkgever van de Chileens international. Begin volgende week zal Gutiérrez zich melden in Enschede. Dan wordt de aanvallende middenvelder medisch gekeurd, wanneer deze keuring goed verloopt tekent hij voor vijf seizoenen.

"De onderhandelingen met Universidad Católica hebben enige tijd in beslag genomen, maar verliepen altijd in een uiterst aangename sfeer. We zijn zeer verheugd dat Felipe Gutiérrez naar FC Twente komt. Felipe is een jonge talentvolle speler, die afgelopen seizoenen is uitgegroeid tot international van Chili. Bij FC Twente krijgt hij de kans zich in een Europese competitie verder te ontwikkelen", zegt preses Joop Munsterman.

Gutiérrez kwam tot 87 wedstrijden namens de Chileense topclub. Daarin wist hij 22 keer te scoren. Tot op heden speelde de middenvelder vijf duels in het nationale team van het land. Na zijn ondertekening keert Gutiérrez terug naar Chili om de laatste benodigde papieren in orde te brengen, daarna is hij speelgerechtigd voor FC Twente.