Blanc relativeert ruzie: Kan constructief zijn

Blanc relativeert ruzie: "Kan constructief zijn"

21-06-2012 11:59

De nederlaag betekende het einde van een reeks van 23 wedstrijden zonder nederlaag. Het gevolg is dat er nu niet tegen Italië, maar tegen Spanje worden gespeeld in de kwartfinale. Verschillende spelers lieten al doorschemeren dat het niet gezellig was in de kleedkamer en Blanc bevestigt dat donderdag in Franse media.

"Als je wint accepteer je meer dan wanneer je verliest", begon hij. "Na een nederlaag zit je vol frustratie. Het ging er heftig aan toe, maar na een goede douche zijn we allemaal wat afgekoeld. Het begon met het gevoel dat we niet genoeg gegeven hadden (tegen Zweden)."

"Ik weet niet of dit komt door de jonge selectie die we hebben. Maar als je iets voelt, moet je dan uiten, dat geldt niet alleen voor de leden van de technische staf. De spelers onderling moeten dingen tegen elkaar kunnen zeggen, dat kan constructief zijn. Het laat ook zien dat er bevlogenheid is. Dat wil ik ook tegen Spanje zien, maar wel op de juiste manier."

Verdediger Laurent Koscielny gaat in L’Equipe ook in op de berichtgeving. "We hebben bepaalde dingen gezegd, maar dat blijf binnen de muren van de kleedkamer. Nu laten we dit achter ons, iedereen gaat verder en we moeten een collectief blijven."