Ogunjimi: Gesprek met Jans was cruciaal

Ogunjimi: "Gesprek met Jans was cruciaal"

28-06-2012 16:13

Kersten Steurbaut
LUIK

Ruim een halfjaar geleden stapte Ogunjimi op het vliegtuig naar Mallorca om van het Spaanse voetbal te proeven. Blessureleed en een slechte relatie met coach Joaquin Caparrós maakten van zijn buitenlands avontuur een nachtmerrie.

"Daarom was het ook belangrijk om te weten wie hier aan de slag zou gaan als trainer", zegt Ogunjimi, die al een tijdje een akkoord had met de Luikenaars. "Het gesprek met Ron Jans was dan ook cruciaal. Bij Mallorca moest ik tegen een muur vechten, dan is het moeilijk om daar als winnaar uit te komen."

'Standard de beste keuze voor mij'
Sinds januari speelde Ogunjimi slechts acht wedstrijden. De vijfvoudige Rode Duivel vreest echter niet voor een fysieke achterstand. "Na twee weken voorbereiding zal ik er helemaal klaar voor zijn. Meer zelfs, ik denk dat ik fysiek sterker ben geworden. En de ervaring die ik al had, die ben ik in Spanje zelfs niet verloren. Ik heb er zelfs veel geleerd."

"Ik had nog andere opties, maar Standard was gewoon de beste keuze voor mij. We spelen dan misschien geen Europees, maar voor een jaartje is dat geen ramp. Ik hoop dat ik de jongeren wat ervaring kan bijbrengen, ook al ben ik zelf nog maar 24 jaar. En natuurlijk wil ik doelpunten maken."

Ogunjimi zal in Luik het nummer 31 dragen, net zoals bij Racing Genk. Het is een eerbetoon aan zijn grootvader die op een 31ste december overleed.