Van Basten luistert debuut op met achtklapper

06-07-2012 21:41
3

Rajiv van La Parra, Filip Djuricic, Matthew Amoah en Arsenio Valpoort zorgden voor een 0-4 ruststand. Djuricic zou het eindsignaal van de eerste helft niet halen. De middenvelder viel kort voor rust uit met een blessure. Van Basten stuurde in de tweede helft aankoop Marten de Roon het veld in, hij debuteerde in Friese dienst. Youssef El Akchaoui maakte zijn rentree namens Heerenveen na een verhuurperiode.

Een verjongd Heerenveen scoorde ook in de tweede helft vier keer. De doelpunten kwamen op naam van Oussama Tannane, Hakim Ziyech, Luciano Slagveer en El Akchaoui. Aan de zijde van de eredivisionist ontbraken Luciano Narsingh en Oussama Assaidi. Ook aankopen Christian Kum, Jukka Raitala en Mark Uth debuteerden bij Heerenveen.