Thiebaut: Van Tornhout kon niet aanwezig zijn

Thiebaut: "Van Tornhout kon niet aanwezig zijn"

12-07-2012 00:04

"MVV heeft al langer interesse in Van Tornhout. Het is niet zo dat hij op proef zou komen zodat de club zou kunnen kijken wat zijn kwaliteiten zijn. Die zijn bij de club bekend, maar men wilde alleen kijken hoe hij er fysiek voor stond. Hij kon woensdag door privé omstandigheden niet aanwezig zijn en MVV had daar alle begrip voor. We weten dat de afzegging voor het duel laat kwam en ook Dieter vond dat enorm vervelend”, aldus Thiebaut tegenover VoetbalPrimeur.

De ervaren aanvaller wil na zijn succesvolle periode in Schotland graag terugkeren naar Nederland of België."Hij wil door privé omstandigheden in een van deze landen zijn loopbaan voortzetten. Zijn afwezigheid wil dan ook niet zeggen dat hij geen interesse meer heeft in MVV. Hij vindt het een schitterende club, maar heeft nu privé andere prioriteiten."

Van Tornhout startte zijn carrière bij Club Brugge, daar kon hij nooit echt doorbreken. Daarna maakte hij een tocht door Europa en passeerde onder andere bij Roda JC en Nea Salamis Famagusta (Cyprus). Verleden jaar speelde hij bij het Schotse Kilmarnock FC waarmee hij de Schotse League Cup won. Hij was in de finale verantwoordelijk voor de winnende treffer.