Vitesse verspeelt zege in knotsgek duel

19-07-2012 19:29
6

De ontmoeting van Vitesse met de Bulgaarse nummer zes van het vorige seizoen liet zich niet vergelijken met het vorige Europese optreden van de Gelderse club tien jaar geleden tegen Liverpool. Vitesse capituleerde destijds in de derde ronde van de toenmalige UEFA Cup  twee keer met 1-0 tegen de Engelse grootmacht.

Lokomotiv Plovdiv presenteerde zich voor eigen publiek als een matige ploeg. Vitesse verdedigde af en toe echter zo knullig dat er toch nog problemen kwamen. Jonathan Reis tekende na 22 minuten voor de openingstreffer (1-0). Yordan Todorov antwoordde een minuut later met een omhaal (1-1). Marco van Ginkel bezorgde Vitesse vlak voor rust opnieuw een voorsprong (1-2). Maar de tweede helft was nog geen vijf minuten oud of Zdravko Lazarov liet de thuisploeg voor de tweede keer juichen (2-2).

Wilfried Bony zorgde voor 2-3, waarna Lazarov voor de tweede keer profiteerde van knullig Arnhems verdedigen. Opnieuw Van Ginkel leek het doelpuntenfestival na 77 minuten te beslissen, maar Tassio bepaalde in de slotminuut alsnog de eindstand op 4-4.