Ferguson: 'Engeland niet in plannen Rio'

Ferguson: 'Engeland niet in plannen Rio'

20-07-2012 11:18

Ferdinand werd vanwege 'voetbalredenen' niet door bondscoach Roy Hodgson meegenomen naar het EK 2012, maar het is een publiek geheim dat dit te maken had met de vermeende racistische uitlatingen aan het adres van zijn broer Anton door collega-international John Terry en de spanningen die er in de selectie zouden zijn. Ook na het afhaken van enkele verdedigers door blessures, riep Hodgson Ferdinand niet op.

De 81-voudig international gaf eerder deze week toe dat hij zich focust op fit blijven voor Manchester United, in plaats van caps aan zijn totaal toe te voegen. Ferdinand (33) bedankt echter niet voor de nationale ploeg. Ferguson staat achter zijn speler en denkt dat de centrumverdediger nog enkele topjaren in zich heeft, mits hij vrij blijft van blessures.

"Ik denk het niet", reageerde de coach tegen Sky Sports, gevraagd of Ferdinand ooit nog voor zijn land zou uitkomen. "Het staat niet in zijn plannen. Hij wil zichzelf verzekeren dat hij fit is voor ons. Als centrale verdediger kun je doorspelen tot je 37ste, als je fit blijft en goed op jezelf past."