Vitesse wacht Anzhi; Twente en H'veen hoopvol

Vitesse wacht Anzhi; Twente en H'veen hoopvol

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2012 om 14:11vr 20-07-2012 om 14:11

Vooralsnog is alleen sc Heerenveen zeker van een plek in de derde ronde. De Friese club stroomt in deze fase van de Europa League in. FC Twente startte het Europese avontuur in de eerste ronde en werkte donderdag zijn eerste duel in tweede voorronde af. Ook Vitesse kwam donderdag in actie in de tweede voorronde van het Europese toernooi.

Heerenveen tegen Rapid Boekarest of Mypa 47
Heerenveen neemt het op 2 en 9 augustus tegen de winnaar van het onderlinge treffen tussen Rapid Boekarest (Roemenië) en MyPa 47 (Finland). De Roemenen gaan na één wedstrijd aan de leiding, in Boekarest stond er donderdag na negentig minuten een 3-1 eindstand op het bord. Het heeft er dus alle schijn van dat trainer Marco van Basten zich moet richten op een treffen met de Roemeense nummer vier van het afgelopen seizoen. De Friezen beginnen met een uitduel.

Reis naar Tsjechië of IJsland beloning Twente
De tegenstander van FC Twente komt uit het onderlinge duel tussen Mlada Boleslov (Tsjechië) en Thor (IJsland). De Tsjechen zijn vrijwel zeker van een plek in de derde ronde, nadat het eerste duel voor eigen publiek eindigde in een 3-0 zege. Waar Mlada Boleslov zo goed als zeker is van voortzetting van het Europese avontuur moet FC Twente nog volop aan de bak.

Na het gelijkspel van donderdag, FC Twente kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen opponent Inter Turku, moeten de Enschedeërs in het tweede duel orde op zaken stellen om een voortijdig einde van deelname aan de Europae League te voorkomen. In Finland zal FC Twente uit een ander vaatje moeten tappen om zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League. Mocht FC Twente het redden, speelt het op 2 augustus eerst thuis.

In Anzhi lonkt voor Vitesse gigantische klus
Vitesse staat voor de grootste uitdaging van de drie Europa League-deelnemers uit de Eredivisie die vrijdag in de potten verdwenen in Nyon. Wanneer de ploeg van trainer Fred Rutten zich ontdoet van Lokomotiv Plovdiv wacht de winnaar van het onderlinge treffen tussen het Hongaarse Honved en het Anzhi van Guus Hiddink en Ton Du Chatinier. De Russen wonnen het eerste duel donderdag in eigen land met 1-0.

Net als FC Twente moet ook Vitesse eerst nog flink aan de slag. Het eerste duel met Lokomotiv Plovdiv in Bulgarije eindigde donderdag in een doelpuntrijk gelijkspel: 4-4. De ploeg van Fred Rutten, die tot vier keer toe een voorsprong uit handen gaf in Lovech, krijgt volgende week ten overstaan van het eigen publiek in het Gelredome de kans de klus te klaren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws