Plet over Twentse spitsenjacht: Moeten zij weten

Plet over Twentse spitsenjacht: "Moeten zij weten"

20-07-2012 14:15

Na het vertrek van Luuk de Jong naar Borussia Mönchengladbach wil FC Twente een ervaren en een talentvolle spits aantrekken. De dagen van Plet (25) lijken geteld, een halfjaar na zijn overstap van Heracles Almelo. De lange aanvaller vindt dat de Tukkers moeten doen wat ze willen.

"Dat moeten zij weten wie ze willen halen", reageert Plet tegenover Eredivisie Live op de berichten. "Ik ben hier ook gehaald en ik denk dat ik niet voor niks gehaald ben. Ik zal knokken voor m’n kansen tot het bittere einde." Dat er niet veel vertrouwen richting hem uit blijkt, doet Plet ogenschijnlijk niets. "Tja… Ik kan daar verder niks mee."

De namen van Luc Castaignos en Dmitri Bulykin gaan nadrukkelijk rond in Enschede. Met de vuist op tafel slaan en zeggen dat hij er ook nog is, doet Plet niet. "Dat moet je niet op tafel doen, dat moet je in het veld doen", antwoordt de Amsterdammer na de 1-1 tegen Inter Turku. "Ik heb vandaag de kans gehad om dat te doen en het is me niet gelukt om te scoren. Ik zal blijven doen wat ik altijd heb gedaan en dat is keihard werken, m’n best doen en doelpunten proberen te maken."

Plet, die naar verluidt naar NEC, VVV-Venlo en PEC Zwolle kan, blijft kalm en stoïcijns doorgaan. "Je kan jezelf wel gek maken met wat er allemaal om je heen gebeurt, maar ik denk dat je daar niks mee opschiet. Ik moet gewoon zorgen dat ik m’n best doe op de training en tijdens de kansen die ik krijg in het veld, zodat ik daar laat zien wat ik kan."