Van den Brom start seizoen met remise

Van den Brom start seizoen met remise

28-07-2012 19:52

KV Kortrijk en Anderlecht hadden de eer om zaterdag de nieuwe voetbalcompetitie op gang te trappen. Na een doelpunt in de eerste helft van Zukanovic, kon paars-wit in de slotfase via Deschacht een nederlaag alsnog vermijden.

Coach Hein Vanhaezebrouck kon daarbij nog geen beroep doen op Ismaïla N’Diaye en Dylan Ragolle. Mustapha Oussalah was geschorst. Coach John van den Brom miste dan weer Roland Juhasz en Dennis Praet. Cheikhou Kouyaté is met Senegal aanwezig op de Olympische Spelen.

Zukanovic opent de score
De Franse aanwinst Kamghain was in het begin een ware gesel voor Anderlecht-verdediger Denis Odoi, die tegen de eerste gele kaart van de nieuwe competitie aankeek. Na twintig minuten was het prijs voor KV Kortrijk. Een lage voorzet kon onvoldoende worden weggewerkt en Ervin Zukanovic trapte van dichtbij de bal tegen de netten.

Anderlecht was even aangeslagen. Van den Brom moest bijsturen van aan de zijlijn. Paars-wit geraakte na meer dan een half uur spelen niet verder dan een vrije trap van Lucas Biglia , die recht in de handen belandde van doelman Kristof Van Hout.

Dubbele wissel Anderlecht
KV Kortrijk controleerde het spel goed. Dieumerci Mbokani en Reynaldo moesten een muur zien open te breken. En als dat al lukte was er nog altijd de boomlange Van Hout om een poging van Milan Jovanovic te klemmen.  Paars-wit moest na de pauze uit een ander vaatje tappen wilde het een nederlaag vermijden.

Coach Vanhaezebrouck moest in de tweede helft Kamghain geblesseerd naar de kant halen. Van den Brom haalde na bijna een uur spelen Reynaldo en Jovanovic naar de kant. Aanvallers Aleksandr Iakovenko en Tom De Sutter moesten een doelpunt gaan forceren voor de Belgische recordkampioen.

Gemiste strafschop
Met nog een half uur op de klok kreeg Anderlecht een lichte strafschop toegekend door scheidsrechter Christof Dierick. Mbokani ging onderuit na een charge van Van Hout, die ook nog eens een rode kaart kreeg toegewezen. De Congolees trapte de strafschop zelf, maar invallersdoelman Darren Keet ging goed plat.

Met nog twintig minuten te gaan en een man meer voor de troepen van Van den Brom probeerde Anderlecht de druk te verhogen. Tien minuten voor het einde slaagde paars-wit in de gelijkmaker. Olivier Deschacht trapte, na een aflegger van Biglia, vanuit de tweede lijn de bal hard voorbij Keet.