Van den Brom: Moisander prioriteit nummer één

Van den Brom: "Moisander prioriteit nummer één"

02-08-2012 07:03
3

Neal Petersen
BRUSSEL

"Niklas is een verdediger die echt wat kan toevoegen aan ons spel. Hij is een verdediger die de voetballende oplossing zoekt en daarnaast het lef en de durf heeft om in te schuiven. Zo'n soort verdediger hebben wij op dit moment nog niet", zei Van den Brom na de klinkende Europese thuiszege in gesprek met VoetbalPrimeur.

Van den Brom kent Moisander goed. "Ik heb hem nog onder mijn hoede gehad bij Jong Ajax", verklaart hij. "Daarna ben ik hem altijd wel blijven volgen en ik kwam hem natuurlijk geregeld tegen bij wedstrijden." Meteen na zijn aanstelling in Brussel maakte de 45-jarige trainer zijn wens bekend bij het bestuur.

"Het is nu echt een zaak voor de clubs"
"We hebben met elkaar om de tafel gezeten en besproken wat wij nodig hebben. Niklas heeft direct de nummer één prioriteit gekregen."  De trainer heeft zelf al gesproken met de Finse verdediger. "Dat was een zeer goed gesprek. Het is duidelijk dat het niet meer aan ons zal liggen, het is nu echt een zaak voor de clubs. Daar heb ik geen invloed op."

Moisander liet afgelopen weekend na het oefenduel met Real Mallorca weten dat hij open staat voor een overstap naar de Belgische club. "Het klopt dat ik ook graag naar Anderlecht wil. Ik was vorig jaar na onze Europese confrontatie onder de indruk van hun stadion en de geweldige Anderlecht-supporters. Het is een grote club en bovendien hebben ze met Van den Brom een coach die ik goed ken van mijn periode bij Jong Ajax. Hij is een goeie trainer."

"Geen interesse in Derijck en Annan"
Van den Brom heeft geen echte deadline in zijn hoofd voor de transfer, maar erkent wel dat hij hoopt Moisander binnen te hebben voor de volgende voorronde van de Champions League. "Voor het duel van volgende week is Niklas niet nodig, maar ik zou hem zeer goed kunnen gebruiken in de ronde erna. Het moet namelijk ook niet te lang duren. Elke speler heeft tijd nodig om zich aan te passen en hoe eerder dat gebeurt, des te beter dat is voor het team."

Mochten AZ en Anderlecht er niet uitkomen, dan is Timothy Derijck in ieder geval zeker geen optie voor de kampioen van België. "Ik heb die verhalen ook gelezen en gehoord. Maar zoals ik net al vertelde past Moisander exact in het plaatje van het type verdediger dat ik zoek. Dat doet Derijck niet, dat is een hele andere speler. Wij hebben dan ook geen interesse in hem."

Diezelfde vlieger gaat op voor de vermeende interesse van Anderlecht in Anthony Annan, de 26-jarige middenvelder van Schalke 04. De Ghanees speelde vorig seizoen nog onder de leiding van Van den Brom bij Vitesse. "Dat is de enige link die ik heb met Annan. Voor de rest heb ik geen idee waar dit verhaal vandaan komt. Voor de positie van verdedigende middenvelder hebben we geen versterking nodig."