Celtic met twee vingers in de neus kampioen

"Celtic met twee vingers in de neus kampioen"

03-08-2012 16:18

Door het faillissement van Glasgow Rangers is Celtic de enige titelkandidaat dit seizoen, weet ook Tesselaar. "Celtic zal met twee vingers in de neus kampioen worden", tekent Voetbal International op uit de mond van Tesselaar, die deze zomer de overstap van Saint Mirren naar het hoger aangeschreven Kilmarnock maakte.

De Nederlandse linksback baalt van het wegvallen van Rangers. "Alle ins en out ken ik niet. Maar in financieel opzicht is het wegvallen van Glasgow Rangers voor veel clubs een aderlating. Kilmarnock kon tijdens de duels met Glasgow Rangers altijd rekenen op een volle bak; tegen andere ploegen zit het nooit vol."

"Aan de andere kant ligt de strijd om de tweede plaats volledig open. De andere negen teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Als je constant presteert, kun je zo hoog eindigen", vervolgt Tesselaar. "Kilmarnock eindigde vorig seizoen als zevende en liep daarmee plaatsing voor de kampioenspoule nipt mis. Kijkend naar de selectie denk ik dat deze ploeg zeker tot het einde om Europees voetbal kan meespelen."