Tiental Roda en Zwolle in evenwicht

11-08-2012 21:38

PEC Zwolle begon uitstekend aan de eerste eredivisiewedstrijd in ruim acht jaar. Joost Broerse zorgde al na zeven minuten met het hoofd voor de openingstreffer (1-0). Bart van Hintum was in de negentiende minuut zelfs dichtbij 2-0. De van FC Dordrecht overgekomen Brabander raakte echter de lat. Ook de derde en laatste grote doelkans voor rust was voor PEC Zwolle. Fred Benson schoot vlak voor het einde van de eerste helft rakelings naast.

Ruud Brood, de nieuwe trainer van Roda JC, hoorde op de bank hoe het Limburgse publiek zich aan zijn elftal ergerde. De oefenmeester koos met doelman Filip Kurto, Abel Tamata, Krisztián Németh, Tamás Kádár voor vijf nieuwelingen in zijn basisformatie. Roda JC oogde allesbehalve als een ingespeelde formatie en moest ook toestaan dat PEC Zwolle vooral voor rust het betere van het spel had.

Roda JC slaagde er in de tweede helft wel in de tegenstander onder druk te zetten. Dat gaf Sanharib Malki de gelegenheid om aan te tonen dat hij nog steeds makkelijk scoort. De spits uit Syrië maakte na 58 minuten gelijk (1-1), op aangeven van Mitchell Donald die maar vier minuten van zijn voorzet mocht genieten. De middenvelder incasseerde zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.

Met een man minder slaagde Roda JC er niet meer in de inhaalrace te voltooien, waardoor PEC Zwolle als morele winnaar het veld mocht verlaten.