Dost: Eerst kijken of ik goed genoeg ben

Dost: "Eerst kijken of ik goed genoeg ben"

13-08-2012 18:02

Als topscorer van sc Heerenveen verdiende Dost geen uitnodiging voor Oranje, dat teleurstellend werd uitgeschakeld op het EK. Onder Louis van Gaal zit hij er nu wel bij. "Het is fantastisch dat ik erbij ben, echt super", vertelt de Deventenaar aan NUsport. "Het is de eerste keer, dus alles is voor mij totaal nieuw. Ik ga hier gewoon van genieten. We zien wel hoe het loopt."

Dost geeft toe dat de uitnodiging als een verrassing kwam. "Ik had het eigenlijk nog niet zo vroeg verwacht. Het is wel beter om er nu bij te komen dan in de periode dat ik bij Heerenveen zat. Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat ik nu bij Wolfsburg zit. Dat is toch anders."

Oranje oefent woensdagavond in en tegen België. Dost kan nog geen zinnig woord zeggen over zijn eigen rol. "Eerst maar eens kijken of ik goed genoeg ben", zegt de aanvaller nuchter. "Als je me drie jaar geleden had gezegd dat ik hier zou staan, had ik je voor gek verklaard. Het is voor mij alleen maar mooi om met die jongens te kunnen trainen."