Ferdinand dolblij met naderende komst Van Persie

Ferdinand dolblij met naderende komst Van Persie

16-08-2012 22:46
5

Ferdinand verwacht niet dat Van Persie zal bezwijken onder de druk bij Manchester United. "Ik heb al veel spelers met hoge verwachtingen binnengehaald zien worden. Bij ons zijn verwachtingen hoger dan waar ook ter wereld. Het komt geregeld voor dat het niet zo'n succes wordt als iedereen vooraf gedacht had, maar bij Robin ben ik daar totaal niet bang voor."

"Robin is een echte professional en dan heb je al een streepje voor bij deze club", vervolgt de Engelsman. "Ik weet dat-ie niet egoïstisch ingesteld is. Hij komt hier naar toe om prijzen te pakken en dat doe je samen. Als hij er in slaagt bij ons te scoren zoals-ie vorig seizoen bij Arsenal deed, weet ik zeker dat we tegen het einde van het seizoen allemaal staan te lachen."

Met de komst van Van Persie voegt trainer Alex Ferguson opnieuw een wereldster toe aan zijn selectie. Ferdinand: "De manager zegt altijd dat de transferwindow niet alleen gaat om het aantrekken van spelers, maar net zo goed om de verhoudingen in de kleedkamer weer een beetje te veranderen. De boel weer op scherp te zetten."

"En dat gaat nu zeker gebeuren. We worden zeker allemaal flink door elkaar geschud en dat is goed voor de scherpte", sloot Ferguson af. Van Persie moet nog medisch gekeurd worden bij Manchester United. Wanneer de keuring geen problemen oplevert, maakt de Oranje-international voor ongeveer 27 miljoen euro de overstap naar de nummer twee van Engeland in het afgelopen seizoen.