'Fitte' Boateng is nog niet voetbalmoe en wil door

'Fitte' Boateng is nog niet voetbalmoe en wil door

27-08-2012 17:46

Het contract van Boateng bij Forest liep af. Sindsdien traint hij individueel en is hij op zoek naar een nieuwe club. "De meeste spelers in mijn leeftijdscategorie zijn allemaal gestopt, vaak door blessures", zegt Boateng tegen Voetbal International. "Ik voel me gelukkig dat ik nooit zware blessures heb gehad."

Zijn nieuwe club hoeft niet te vrezen voor een niet fitte Boateng. "Ik train voor mezelf, heb nog een goede conditie. En ik heb iets van: waarom stoppen als je nog kunt spelen? Tenslotte ben je langer gestopt dan dat je speler bent. Ik ben transfervrij, dus de transferdeadline van 1 september geldt niet voor mij."

Denken aan een leven na zijn actieve loopbaan doet de middenvelder al wel. "Ik heb inmiddels een trainersdiploma op zak. Nu begin ik aan de cursus die in Nederland volgens mij gelijkstaat aan Trainer/Coach I. Ik moet toegeven dat ik nooit gedacht had dat het trainersvak mij zo aan zou spreken, maar door de cursus ben ik heel geïnspireerd geraakt door het coachen. Later wil ik daar wel in door, ik vind het leuk. Of dat in Nederland of Engeland is maakt me eigenlijk niet zoveel uit."

De focus ligt voorlopig echter bij het zoeken naar een nieuwe werkgever. "Het liefst zou ik nog een seizoen doorspelen. Ik heb alleen nog geen interessante aanbieding gehad. Het gaat me niet om de financiën, maar wél om een leuke club waar ik mijn carrière zou kunnen afsluiten", aldus Boateng, die bij Forest een mentorrol had. "Ik heb me heel het seizoen beziggehouden met de begeleiding van de wat jongere spelers. Dat vond ik heel leuk om te doen."