Weinig verschil tussen Van Gaal en De Boer

"Weinig verschil tussen Van Gaal en De Boer"

10-09-2012 06:42
4

Fabian Eijkhout
AMSTERDAM

"Het was lastig om in te vallen, het was een hectische wedstrijd", zei Van Rhijn kort na afloop van de wedstrijd in gesprek met VoetbalPrimeur. "Er waren kansen voor beide ploegen en het liep lang niet helemaal vlekkeloos. In de tweede helft probeerden we het beter op te lossen, ik denk ook zeker dat dat gelukt is." Bij beter oplossen hoorde ook het feit dat een bal soms gewoon de tribune in moest. "We hadden afgesproken geen risico te nemen. Zeker in zo'n laatste kwartier moet je dat niet doen. Geen risico, dus soms de bal de tribune in pompen. Dat is misschien echt Engels, maar soms vooral ook nuttig."

Van Rhijn speelde de tweede helft in het stadion waar hij de laatste maanden veel speelminuten heeft gemaakt in het shirt van Ajax. Toch had de defensieve kracht niet altijd het idee dat hij in Amsterdam speelde. "Het was af en toe net een uitwedstrijd. Dat was wel opmerkelijk, maar ergens ook al verwacht. Een grote opkomst van Turken. Ik vond het prachtig, ook omdat de Nederlandse fans zich lieten horen."

Van Gaal
Na zijn debuut in de oefenwedstrijd tegen België (4-2 nederlaag) speelde Van Rhijn tegen Turkije zijn tweede interland. Beide duels waren onder Van Gaal, toch was er wel duidelijk een verschil. "Niet met Van Gaal, omdat ik natuurlijk al eerder met hem te maken heb gehad. Het idee was hetzelfde, alleen merkte je wel dat het een andere wedstrijd was. Nu ging het echt ergens om", aldus Van Rhijn, die hoopt dat hij dinsdag weer speelminuten krijgt. "Basis? Ik weet het niet. Ik heb mijn best gedaan, het is aan de trainer om een keuze te maken. Dit was een scenario waarin ik de kans kreeg om mezelf te bewijzen. Ik hoop dat ik een goede indruk heb achtergelaten, zodat ik volgende keer weer iets mag laten zien."

Van Rhijn heeft het geluk dat hij niet heel erg heeft moeten wennen aan de manier van werken van Van Gaal. Het is niet dat hij tijdens de trainingen zijn ogen uitkijkt, het verschil met Ajax is namelijk niet groot. "Het is natuurlijk wel even wennen, maar tussen Louis van Gaal en Frank de Boer zit eigenlijk niet heel erg veel verschil. Ze willen natuurlijk allebei echt voetballen. De vormen die we van Van Gaal op de training krijgen, zijn bij Ajax hetzelfde", aldus de 21-jarige rechtspoot.