Gevoel leidt Smolarek naar Jagiellonia Bialystok

Gevoel leidt Smolarek naar Jagiellonia Bialystok

11-09-2012 14:33

Afgelopen seizoen kwam Smolarek, oud-speler van onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund, uit voor ADO Den Haag. Aan het einde van het voetbaljaar vertrok hij bij de club uit de Residentie om na een zoektocht neer te strijken in zijn geboorteland Polen. "Er is al een overeenkomst met de club, anders zou ik niet op het trainingsveld staan", zegt Smolarek op de officiële website van Jagiellonia Bialystok.

"We hebben een deal, daar ben ik blij mee. Ik wil voetballen, dat is het belangrijkste voor mij. En dat kan ik hier, is mij verteld door de club. Ik heb al met de coach gesproken over de positie waar hij me wil laten spelen. Ik kan op het middenveld en in de aanval uit de voeten. Als je het aan mij vraagt, speel ik het liefst in de spits, maar als het moet speel ik ook op het middenveld. Waar de coach me nodig heeft, zal ik spelen. Ik voetbal niet voor mezelf, maar voor het team."

Smolarek trainde deze zomer kort mee bij NAC Breda. Een contractaanbieding bleef uit. "Ik wilde er voor zorgen dat op het moment dat er een club kwam, ik fit was. Als professional realiseerde ik me dat ik niet thuis kon blijven zitten, dus ik heb getraind", aldus Smolarek, die verschillende aanbiedingen naast zich neerlegde. "Ik had inderdaad meerdere aanbiedingen, maar die pasten niet bij me."

"Ik wilde terugkeren naar Polen. Misschien dat niet iedereen in het voetbal dat begrijpt, maar het gevoel is ook belangrijk bij het nemen van een beslissing. Ik heb met de manager en de coach gesproken en aan die gesprekken heb ik een positief gevoel overgehouden", zegt Smolarek. Bij de club is Tomasz Hajto actief als trainer. De Pool kende met name in Duitsland een succesvolle carrière als voetballer.