Groep F: Portugal heeft opnieuw moeite met dwerg

11-09-2012 23:22

Portugal was op eigen bodem veel sterker, maar slaagde er in de eerste helft niet in om doelman Kamran A?ayev te passeren. Hélder Postiga raakte paal en lat en Joao Moutinho vond eveneens het houtwerk in zijn zoektocht naar de netten.

Bondscoach Paulo Bento ging na een uur aanvallender spelen en dat resulteerde razendsnel in een doelpunt. Invaller Silvestre Varela profiteerde van slecht verdedigend werk van Azerbeidzjan. In de laatste minuten zorgden Postiga en Bruno Alves alsnog voor een aardig resultaat: 3-0.

Portugal is door de tweede zege lijstaanvoerder in groep F. Die positie delen de Zuid-Europeanen met Rusland, dat ook al twee keer won. De voorsprong op nummer drie Luxemburg bedraagt al vijf punten.