Ten Cate 'is er klaar mee' en stapt op in China

Ten Cate 'is er klaar mee' en stapt op in China

14-09-2012 07:32

De 57-jarige Ten Cate, in het verleden werkzaam bij clubs als Ajax, FC Barcelona en Chelsea, diende twee weken eerder zijn ontslag in bij de club. Met tegenzin ging de clubleiding akkoord met het vertrek van de Nederlandse coach. Ten Cate stapte op omdat hij er 'klaar mee was', weet de krant. De oefenmeester wil niet langer apart wonen van zijn familie.

"Hoewel hij in een stad van 6,5 miljoen inwoners leefde, had hij het niet naar zijn zin", laat een ingewijde weten aan de krant. "Hij woonde er alleen, er was één restaurant waar hij 200 keer was geweest en een barretje dat hij 150 maal had gezien. En daar hield het mee op." Net als Ten Cate stappen ook assistenten Mike Snoei en Luc Nijholt op bij de Chinese club.

De prestaties van Ten Cate met Shandong Lueng Taishan waren wisselend. In de competitie kon de club geen indruk maken, wel staat Shandong in de bekerfinale. Wanneer de club er in slaagt die eindstrijd te winnen, plaatst het zich voor de Aziatische Champions League. Ten Cate wilde zelf niet reageren op zijn vertrek.