Swerts: Deze kans mocht ik niet laten liggen

Swerts: "Deze kans mocht ik niet laten liggen"

20-09-2012 15:50

Jurgen Van de Brande
LEUVEN

"SønderjyskE belde me vorig weekend op om te vragen om eens langs te komen", vertelt Swerts aan VoetbalPrimeur. "Ik keek vreemd op, ik had nog nooit van de club gehoord en wist niet wat me te wachten stond. Maar ik ken wel enkele jongens die in Denemarken spelen en zij waren heel positief over de club."

"Ook mijn eerste indruk van SønderjyskE was veel belovend, ik moest niet lang nadenken en tekende een contract voor een seizoen. Als je 29 bent en je zit thuis zonder club, dan ben je heel blij dat zo'n club op je pad terechtkomt. Deze kans mocht ik niet laten liggen", knipoogt de Belgische rechtsachter.

De ex-Rode Duivel vindt dat de Deense club bij hem past. "SønderjyskE is echt wat ik zocht. Een club met ambitie die wil voetballen, ik was meteen verkocht. Alles is hier tot in de puntjes geregeld, ik heb zelfs al een appartement in een dorpje vlakbij het stadion."

Debuut
Volgende week viert Swerts waarschijnlijk zijn debuut. "Ik heb enorm veel zin om er in te vliegen. Hopelijk kan ik volgende week al mijn debuut maken. Dan staat er een bekerwedstrijd op het programma en daarna volgen de competitiewedstrijd elkaar snel op. Ik zal zeker mijn kans krijgen. Of ik fit genoeg ben? Negentig minuten spelen, wordt misschien moeilijk. Maar ik ben fit genoeg om te starten. Bij Antwerp heb ik goed getraind."

Wat weet Swerts al over zijn nieuwe club? "SønderjyskE startte heel sterk in de competitie, maar kreeg daarna af te rekenen met veel blessures. Dat is wellicht de reden waarom ik hier nu zit." SønderjyskE heeft geen rijke traditie. "Nee, vorig jaar hebben ze met een zesde plaats het goed gedaan en dit seizoen willen ze even goed doen. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen."

SønderjyskE staat momenteel negende in de Deense competitie, waar ook ex-Anderlecht-trainer Ariël Jacobs aan de slag is bij vicekampioen FC Kopenhagen.