Pardew: Met Tioté kun je een duel domineren

Pardew: "Met Tioté kun je een duel domineren"

25-09-2012 08:22

Tioté ontbrak de afgelopen weken met een kuitblessure. Die kwetsuur liep hij op in het openingsweekend van de Premier League. Sinds de absentie van Tioté wist Newcastle United niet elke week te imponeren. Zondag was er echter goed nieuws voor Pardew en co. Tioté vierde in het met 1-0 gewonnen duel met Norwich City zijn rentree. Woensdag is hij tegen Manchester United in de League Cup opnieuw van de partij.

"Je hebt een platform nodig om te spelen", zegt Pardew in de Engelse media. "Hij weet grip op het spel te krijgen, met Cheik aan boord kun je een wedstrijd domineren. Hij dringt tegenstanders terug, is een fantastische speler en één van de meest belangrijke spelers voor ons. We moeten hem zo snel mogelijk weer in de ploeg hebben, ik denk dat hij woensdag aan spelen toekomt."

Wat brengt Tioté zijn elftal dan precies? "Doorzettingsvermogen, passie en de wens om te winnen. Waar hij ook mee bezig is, of het tafeltennis of voetbal is, Tioté wil winnen. Hij heeft daarnaast een bepaalde klasse, die andere spelers niet hebben. Hij is een geweldige speler", aldus Pardew.