Zlatan doet me denken aan Van Basten

"Zlatan doet me denken aan Van Basten"

25-09-2012 12:38
1

Ibrahimovic heeft er dit seizoen al zeven goals in vijf duels inliggen. Daarmee is de Zweed hard op weg om de 28 doelpunten van vorig seizoen, in dienst van AC Milan, te overtreffen. "Het is onmogelijk te voorspellen hoeveel goals hij zal gaan maken, want er zitten altijd wedstrijden zonder treffers tussen en je hebt soms blessures en schorsingen", zegt Papin tegen RMC. "Dit moyenne is moeilijk vast te houden voor hem."

"Hij wordt omringd door een geweldig team en ik denk dat hij voorbij mijn dertig goals in één seizoen kan komen", vervolgt de oud-spits over zijn persoonlijke record uit 1989/90. "Josip Sklobars totaal van 44 goals is wellicht een brug te ver, maar hij heeft tot dusver enorm veel indruk op me gemaakt."

"Ik benijd hem niet, want hij heeft andere kwaliteiten dan ik had", vertelt Papin, goed voor dertig doelpunten in 54 interlands. "Het is vrij zeldzaam om iemand met zijn fysiek zo soepel te zien bewegen voor de goal. Ik houd erg van zijn combinatie tussen kracht en finesse. Hij doet me denken aan Marco van Basten, hij heeft dezelfde stijl, maar heeft meer fysiek."