Swerts kan zich 'volledig focussen op het voetbal'

Swerts kan zich 'volledig focussen op het voetbal'

27-09-2012 08:56

"Een heel klein en rustig dorp, zonder verleidingen. Zo kan ik me volledig focussen op het voetbal. Als ik een uitstapje wil doen, trek ik naar Kopenhagen of Hamburg, allebei zo'n twee uur rijden", zegt Swerts in gesprek met Het Nieuwsblad. "De dag nadat ik tekende, had de club voor mij al een appartementje gevonden. Dat zag er écht netjes uit. Nog een dag later lieten ze de nodige meubels leveren. Dat was allemaal goed geregeld, ze doen er alles aan om mij snel thuis te laten voelen."

"Nu zit ik wél nog alleen", vervolgt Swerts zijn verhaal. "Mijn vriendin moet haar werk in Nederland nog opzeggen, over een week of vier komt ze me vergezellen. Mijn dochtertje blijft bij mijn ex, maar als ze vakantie heeft, kan ze hier altijd terecht."

De verdediger is tevreden in Denemarken. "Wat me meteen opviel, was dat hier alleen maar vriendelijke mensen rondlopen. En dat alles hier goed geregeld is. Alleen de taal is nog een probleem. Op de club praat iedereen Engels, maar ik ben toch van plan om Deens te gaan leren. De basis toch, zodat ik me in de winkel of op restaurant wat verstaanbaar kan maken."