Optreden tegen Twente geeft moed voor 'Real'

"Optreden tegen Twente geeft moed voor 'Real'"

01-10-2012 07:32
2

"In het veld maakte de ploeg weer een stap door goed geconcentreerd met 1-0 van FC Twente te winnen", constateerde Cruijff zaterdagavond. "Ik heb twee zaken als positief ervaren. Allereerst was dit de derde wedstrijd in zes dagen en die is Ajax prima door gekomen."

"Verder zag ik de laatste tien minuten jongens als Sana en Eriksen nog op de tegenstander jagen en gaven daarmee aan beter met de intensiteit van dit soort wedstrijden om te kunnen gaan", gaat de oud-topvoetballer verder in De Telegraaf.

"Natuurlijk moet er nog veel gebeuren, maar als je een paar weken na Borussia – Ajax al ziet dat bepaalde spelers bewust bezig zijn om zich te verbeteren, dan geeft dat de burger moed. Ook voor een wedstrijd tegen Real Madrid, hoe moeilijk die ook gaat worden", aldus Cruijff, die verder hoopt dat de leiding de beurspositie van Ajax gaat onderzoeken.

"Een veel gehoord antwoord was dat het voor een vereniging als Ajax toch als een last wordt beschouwd. Als veel mensen daar zo over denken, dat zou je de club moeten helpen om van zo'n last af te komen. Het kan niet zo zijn dat Ajax soms met handen en voeten aan bepaalde wetten vastzit, die voor een proforganisatie nadelig werken."

"Helemaal nu iedereen bezig is om de club weer richting de internationale top te brengen, is het prettig als ook buiten het veld bepaalde zaken worden verbeterd", besluit Cruijff.