Groep G: gelijkspel Been, Sporting hard onderuit

04-10-2012 20:58

Benjamin De Ceulaer, eerder actief voor Feyenoord en RKC Waalwijk, vervulde een hoofdrol. Op aangeven van Jelle Vossen tekende de aanvaller voor de 0-1. Na bijna veertig minuten spelen waren de rollen omgedraaid. Op fraaie wijze vervulde De Ceulaer het voorbereidende werk, waarna Vossen de voorsprong verdubbelde.

Basel, dat vorig seizoen nog overwinterde in de Champions League, deed nog wel iets terug. Marco Streller benutte twintig minuten voor het slotsignaal een strafschop. De Zwitserse topclub ging vervolgens op jacht naar een gelijkspel en met succes. Opnieuw Streller werd bejubeld.

Nederlanders hard onderuit met Sporting
In Groep G blameerde Sporting Portugal zich. Met Stijn Schaars, Ricky van Wolfswinkel (beiden invallers) en oud-sc Heerenveen-speler Danijel Pranjic in de gelederen werd een 3-0 nederlaag geleden op bezoek bij Videoton FC.

Binnen 35 minuten keek Sporting al tegen een kansloze achterstand aan. Paulo Vinicius, Filipe Oliveira en Nemanja Nikoli? maakten de doelpunten voor de Hongaarse club. Daarmee werd de eindstand een feit.