Stekelenburg: 'Voel me niet meer eerste keeper'

Stekelenburg: 'Voel me niet meer eerste keeper'

08-10-2012 23:16
14

Wout Stravers
KATWIJK

Ruim een maand geleden vertelde bondscoach Louis van Gaal hem dat hij tegen Turkije op de bank zou zitten. Dat bericht kwam even onverwachts als hard aan bij Stekelenburg. "Ik voelde het op dat moment niet aankomen. Ik had de dag ervoor van Inter gewonnen, speelde lekker en kwam goed binnen", kijkt hij terug met VoetbalPrimeur.

"Maandagavond vertelde de bondscoach mij het. Dat kwam als een verrassing. Ik vond op dat moment dat ik goed speelde", vervolgt Stekelenburg, die vindt dat zijn vorm ook nu goed is. "Ik heb hele goede wedstrijden gekeept. Maar misschien moet je me wat meer volgen, dan kan je dat zelf beoordelen", snauwt hij ons toe.

Nee, interviews geven is niet de favoriete bezigheid van de doelman. Het liefst heeft hij het ook niet over AS Roma, waar het, net als bij zijn vorige club Ajax, nooit rustig is. Bij Oranje is het ergste achter de rug, lijkt het. Stekelenburg heeft echter zijn eigen zorgen. "Ik voel me niet meer de eerste keeper", antwoordt hij desgevraagd. "Dat is ook logisch, als je naar de vorige interlandperiode kijkt."

"Als je gepasseerd bent geweest, ga je er niet direct vanuit dat je weer eerste doelman bent. Dat is ook het signaal dat hij (Van Gaal) wilde afgeven. Hij deed het uiteindelijk ook om de drie punten te pakken met de ploeg. Daarin heeft hij zijn gelijk gehaald. Nee, ik heb nog niet met hem gesproken over de komende wedstrijden. Voor mij is het dus ook nog afwachten of ik speel."

Druk maakt Stekelenburg zich niet over de nieuwe verhoudingen binnen het keepersgilde van Oranje. "Ik ben onlangs dertig geworden; ik maak me niet zo heel snel meer druk. Ik weet wat ik kan en de bondscoach weet dat ook. Daarom selecteert hij mij ook nog. De vraag is nu of ik speel, maar er is geen keeper in de wereld die zijn hele carrière onomstreden is."


Stekelenburg, geflankeerd door Mathijsen (l) en Huntelaar (r), voor aanvang van Nederland - Turkije.