Schaken: Voelt niet als eerste schooldag

Schaken: "Voelt niet als eerste schooldag"

08-10-2012 23:31
5

"Er was hooguit een beetje sprake van gezonde spanning toen ik me vandaag met Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat bij Oranje meldde", sprak de vleugelaanvaller van Feyenoord na de training aan NUsport. "Maar het voelt niet als eerste schooldag ofzo. Een aantal spelers kende ik ook al, dat scheelt een hoop."

Ook bondscoach Louis van Gaal kende Schaken al. "Van heel dichtbij zelfs. In de E'tjes, ik was een jaar of tien, speelde ik bij Ajax. Ik ben toen regelmatig ballenjongen geweest bij wedstrijden van het eerste elftal dat door Van Gaal geleid werd. Ik was nog een broekie en heb hem in die tijd nooit gesproken, maar ik weet natuurlijk dat het een trainer is die zijn sporen al verdiend heeft. Dat merk je ook hier bij Oranje."

De Feyenoorder behoorde al eerder tot de voorselectie, maar viel telkens af. Vorige week volgde dan toch het goede nieuws. Garanties zijn er vanzelfsprekend niet. "Van de buitenspelers is volgens mij alleen Arjen Robben geblesseerd. Ik laat alles op me af komen, ga gewoon genieten. Hopelijk mag ik mijn debuut maken. Dat zou helemaal mooi zijn."