Naar gevoel bij naturalisatie Douglas

"Naar gevoel bij naturalisatie Douglas"

09-10-2012 13:44
81

De oud-voetballer van onder meer NAC Breda en Feyenoord is niet gelukkig met het feit dat een in Zuid-Amerika geboren verdediger de voorkeur krijgt boven spelers die in Nederland geboren zijn. "Er zijn Nederlandse jongens als Jeffrey Bruma en Ryan Donk die zich de komende tijd voldoende kunnen ontwikkelen", zegt Van Hooijdonk in gesprek met NUsport.

"Ja, Douglas is nu ook Nederlander, maar ik blijf een naar gevoel houden bij zijn naturalisatie", vervolgt Van Hooijdonk. "Ik hoor dat hij het leuk heeft hier en zo en dat hij een Nederlandse vriendin heeft, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij Nederlander is geworden om een transfer naar Engeland te vergemakkelijken."

Volgens de oud-voetballer was het Douglas puur en alleen om het paspoort te doen. Of hij die papieren in Nederland of bijvoorbeeld Duitsland in bezit zou krijgen, maakte Douglas volgens Van Hooijdonk niet uit. "Met vaderlandsliefde heeft dat weinig te maken. Als hij voor zo'n transfer de Duitse nationaliteit had moeten aannemen, had hij het ook gedaan, snap je? Van mij hoeft het dus niet."