Vitesse in beroep tegen schorsing Chanturia

Vitesse in beroep tegen schorsing Chanturia

10-10-2012 20:40

Chanturia werd voor vier duels van de beloften geschorst door de KNVB. Omdat de beloftencompetitie in een langzamer tempo wordt afgewerkt dan de Eredivisie, wil Vitesse dat de schorsing wordt omgezet naar vier duels voor de A-ploeg. Zodoende kan de club sneller weer een beroep doen op de aanvaller.

Vorige week slaagde FC Groningen al in deze opzet door in beroep te gaan tegen de schorsing van Hyun-Jun Suk. "FC Groningen heeft de straf met succes aangevochten en dat proberen wij nu ook. Chanturia is een volwaardig selectielid. Wij kaarten de strafmaat niet aan, wij vinden het alleen niet terecht dat hij zo lang geschorst werd", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse tegen Voetbal International.

"De beloftencompetitie wordt in een veel lager tempo afgewerkt, waardoor we hem langer kwijt zijn. Ik sprak begin deze week Marcel Brands (technisch directeur van PSV, red.). Zij hebben eenzelfde geval met Stanislav Manolev. Ik verwacht dat Chanturia snel weer inzetbaar is", toont Van Leeuwen zich vol vertrouwen.

De KNVB spreekt tegen dat er een maas in de wet is ontdekt en bekijkt elke zaak apart. "De zaak betreffende speler Suk betrof een verzoek tot herziening van Groningen op grond van nieuwe feiten en omstandigheden die pas bekend werden nadat de straf was geaccepteerd. Het verzoek van Vitesse is afgelopen maandag ontvangen, PSV heeft tot en met komende maandag de tijd beroep aan te tekenen."

"Er kunnen omstandigheden zijn waardoor op de regel een uitzondering wordt gemaakt. Maar deze omstandigheden zijn meestal al bekend bij het aanbieden van de schikking en vervolgens is het aan de aanklager of hij hier iets mee doet of niet. Hierbij wordt onder meer gekeken naar of de speler vaak meespeelt bij het eerste elftal", aldus een woordvoerder van de KNVB.