Groep C: Ierland zegeviert bij hekkensluiter

16-10-2012 21:56

In de eerste helft gaven beide teams elkaar weinig tot niets toe. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg. Binnen tien minuten in de tweede helft speelde Ierland plotseling een gewonnen partij. Jon Walters hielp de Ieren met twee treffers aan een comfortabele voorsprong.

Arnbiorn Hansen bracht de Faeröer nog wel terug in de wedstrijd, maar een teamgenoot gooide de deur eigenhandig ook weer op slot. Pól Johannus Justinussen tekende met een eigen doelpunt voor de derde Ierse treffer. Darren O'Dea zorgde vlak voor tijd voor de 1-4.

Het thuisspelende landenteam blijft met nul punten hekkensluiter in Groep C, waar Ierland opklimt naar de tweede plek. Met Duitsland, Zweden en Oostenrijk is er flinke concurrentie in de strijd om de bovenste twee plekken.