Engelsen woest: De UEFA moet hard ingrijpen

Engelsen woest: "De UEFA moet hard ingrijpen"

17-10-2012 10:15
13

Het Engelse elftal werd in Servië slachtoffer van een 'reeks van racistisch getinte incidenten', schrijft de UEFA. "Iedereen is blij met het resultaat en plaatsing voor het EK, maar wat hier gebeurde is niet leuk en heeft niets te maken met voetbal. Veel spelers werden racistisch bejegend door fans van het thuisland, iets wat de spelers zwaar valt", zegt de middenvelder van Liverpool.

International Danny Rose moest zijn woede na afloop bekopen met een rode kaart toen hij reageerde op oerwoudgeluiden uit het publiek. Daarnaast wisten supporters tegen het einde van de wedstrijd het veld te betreden, kort nadat Connor Wickham de enige treffer van de wedstrijd aantekende.

"De spelers hebben de spreekkoren goed weten te verdragen, het is niet leuk. Gelukkig hielden zij hun hoofd erbij en bleven ze professioneel. Mijn teamgenoten zijn geweldig, ze hebben laten zien er boven te staan. Als ploeg veroordelen we wat hier gebeurd is. Er werden ook stenen, munten en stoeltjes gegooid. De UEFA moet hier passend tegen optreden."