Sahin: Proces Liverpool vergt tijd

Sahin: "Proces Liverpool vergt tijd"

17-10-2012 15:40

Rodgers verruilde deze zomer Swansea City voor Liverpool, waar Sahin op huurbasis werd overgeheveld van Real Madrid. Niettemin kent de Engelse club de slechtste competitiestart in honderd jaar. Met een veertiende plek en een achterstand van vijftien punten op koploper Chelsea is de schade nu al relatief groot.

"Het gaat tijd vergen voordat Liverpool staat waar het wil staan", vertelt de 24-jarige middenvelder in Liverpool FC Magazine. "Toen Jürgen Klopp arriveerde bij Dortmund stond er ook geen selectie om kampioen mee te worden. Hij veranderde veel, bracht zijn filosofie over. Het duurde even voordat iedereen volgde. Hij moest kalm en consequent zijn."

"De eerste weken levert dat misschien niet de gewenste resultaten op, maar op termijn gaat het de juiste richting op wanneer je niets gaat veranderen. Dortmund gaf Klopp hierbij de tijd en het heeft goed uitgepakt. Zijn karakter als mens past ook bij de speler. Brendan zie ik hetzelfde realiseren. Zijn karakter was voor mij van groot belang toen ik hier kwam", besluit de oud-Feyenoorder.