Feyenoord heeft 'VVV-vrees': Cijfers liegen niet

Feyenoord heeft 'VVV-vrees': "Cijfers liegen niet"

19-10-2012 08:29
1

Negen keer won de thuisploeg, waardoor VVV met recht een angstgegner van Feyenoord genoemd mag worden. Op 8 september 1991 won Feyenoord er voor het laatst. Vorig jaar opende Bruno Martins Indi nog de score voor de bezoekers, die uiteindelijk toch met 2-1 ten onder gingen.

"We begonnen vorig jaar echt goed, maar in een paar minuten gaven wij het helemaal weg", vertelt Ron Vlaar, nu Aston Villa, in het Algemeen Dagblad. "We speelden de week na VVV-uit in de Kuip tegen Ajax. Maar ik kan mij niet voorstellen dat wij in Limburg met onze gedachten al bij dat duel waren." Feyenoord won de spectaculaire Klassieker overigens met 4-2.

Vlaar vindt het terecht dat VVV een angstgegner wordt genoemd. "Want cijfers liegen niet, al irriteren ze in dit geval wel", aldus Vlaar. Villa-ploeggenoot Karim El Ahmadi beaamt dat. "Hoe je het ook wendt of keert, het blijft toch een mentale kwestie. VVV-uit is op zichzelf geen vervelende wedstrijd. Maar de laatste zege dateert uit 1991, dat is toch niet uit te leggen? Al denk ik wel dat Feyenoord zondag gewoon zal winnen. Eens is het natuurlijk afgelopen met die vervelende reeks."