Genk zonder Simaeys, maar met Köteles

Genk zonder Simaeys, maar met Köteles

20-10-2012 10:42

"Dat heeft ook te maken met de Nederlandse school waaruit wij komen", zegt Mario Been aan Het Laatste Nieuws. "Losada is hun meest bepalende speler en met Coulibaly hebben ze voorin een sterk aanspeelpunt. Daarrond lopen nog wat jonge spelers die uit de PSV-school komen. Ik verwacht een elftal dat vrijuit voetbalt" 

"We zullen in elk geval meer ruimte krijgen dan wanneer de tegenstander zich komt ingraven op het veld." Mario Been moet het tegen Beerschot wel zonder Simaeys (liesblessure) en Hyland (hamstring) stellen. "Wellicht komt zelfs de partij van donderdag te vroeg (Lissabon, red.). Dat is jammer, maar het geeft anderen de mogelijkheid om zich te tonen."

Beter nieuws is er voor László Köteles: de Hongaarse doelman van Genk is helemaal hersteld van zijn enkelblessure en behoort weer tot de selectie. Van Hout blijft voorlopig de eerste viool bespelen. "László zegt nergens last van te hebben, dat is voor mij voldoende om hem opnieuw in de selectie op te nemen. Vandaag beslis ik of hij op de bank zit of in de tribune", aldus Mario Been.