De Cler: Er werd heel veel gezegd en geschreven
"Die periode bij Feyenoord was nu eenmaal niet de beste"

De Cler: "Er werd heel veel gezegd en geschreven"

08-11-2012 16:47

Larnaca incasseerde tot op heden zelfs nog geen enkele tegentreffer. "Voor een verdediger is zo’n reeks natuurlijk extra leuk. Ik ben blij dat we het zo goed doen, want vooraf was de vraag hoe Larnaca, na het matige voorbije seizoen, zou presteren met een bijna compleet nieuw elftal", vertelt De Cler aan Voetbal International.

Desondanks heeft de 34-jarige routinier nu al besloten om een einde te maken aan zijn verblijf op Cyprus. Op 1 januari, een halfjaar eerder dan gepland, keert hij vanwege privéomstandigheden terug naar Nederland. Een nieuwe club heeft de linksback echter nog niet gevonden.

"Eenmaal op Cyprus ben je voor Nederland van de radar. Vooraf dacht ook ik met deze transfer wel afscheid van het topvoetbal te hebben genomen. Maar zo slecht vind ik het Cypriotische voetbal ook weer niet, het is anders", aldus De Cler, die zich op het eiland heeft hervonden.

"Mijn tweede en derde seizoen bij Feyenoord waren nu eenmaal niet de beste uit mijn loopbaan. In Nederland werd destijds heel veel gezegd en geschreven. Bij AEK Larnaca kon ik me weer volledig op mijn prestaties richten en dat is gelukt. Lichamelijk voel ik me ontzettend fit. Ik denk nog wel een à twee seizoen mee te kunnen."