Wanyama: Dit was beter dan seks
Keniaan houdt fantastisch gevoel over aan doelpunt tegen Barcelona

Wanyama: "Dit was beter dan seks"

09-11-2012 11:12

In Camp Nou maakte Wanyama al een puike beurt, maar in Glasgow zette hij een dikke kers op een vette taart door na twintig minuten de score te openen. Een doelpunt dat het jarige Celtic aan een historische zege zou helpen.

Het feestje van Wanyama bleef beperkt. "Ik heb het gevierd met een sinaasappelsapje. Dat volstond", lacht de Keniaan in Het Nieuwsblad. "Het gevoel dat ik na die goal had, was ongelooflijk. Nooit eerder in mijn leven had ik zo'n gevoel. Dat was beter dan seks."

Wanyama vertrok afgelopen zomer voor één miljoen euro naar Schotland en wordt nu gevolgd door Manchester United en Manchester City. De Belgische topclubs lieten begaan. Al waagde Standard wel zijn kans. "Maar ik vond Celtic beter voor mijn ontwikkeling", verklaart Wanyama zijn Britse vlucht.

"Ik denk dat het voormij moeilijker was om op te vallen bij een middenmoter als Beerschot. Nu speel ik met fantastische spelers rond mij en is het makkelijker voetballen." Tot slot nog een pluim voor Harm van Veldhoven. "Hij is een topcoach en maakte mij tot de speler die ik vandaag ben."