PSV speelt met slecht ADO Den Haag
Eindhovenaren doen met 1-6 zege nog rustig aan.

17-11-2012 20:32
13

PSV begint vol vertrouwen aan een zware reeks waarin de ploeg van trainer Dick Advocaat zowel Europees als in eigen land moet laten zien wat het waard is. De Eindhovenaren verstevigden zaterdag de eerste plaats in de Eredivisie met een klinkende zege bij ADO Den Haag. PSV had het klusje in Den Haag al bij rust geklaard.

Voor PSV breken de weken van de waarheid aan, waarin het vol aan de bak moet om Europees te overwinteren en met Vitesse, Ajax en FC Twente directe concurrenten treft bovenin de Eredivisie. Die ploegen zullen het PSV ongetwijfeld lastiger maken dan ADO Den Haag zaterdag deed. De ploeg van trainer Maurice Steijn verdedigde slap en gaf de bezoekers uit Eindhoven ruimte om te voetballen. Juist dan is de brigade van Advocaat op zijn best.

Feitelijk was het duel in Den Haag al bij rust gespeeld. Tussen de veertiende en 33ste minuut sloeg PSV drie keer genadeloos toe. Daarvoor hadden de bezoekers nog enkele grote kansen laten liggen. Na 30 seconden mocht Georginio Wijnaldum vrij afdrukken, maar hij schoot de bal in de handen van Gino Coutinho, die terugkeerde onder de lat bij ADO. Een minuut later kon Dries Mertens zo doorlopen richting Coutinho na knullig balverlies van Aaron Meijers op het middenveld. Mertens schoot de bal echter te slap in.

Na 13 minuten was het alsnog raak. Luciano Narsingh trok vanaf rechts naar binnen en vond een gaatje om de bal langs Coutinho te trappen: 0-1. Kevin Strootman maakte er halverwege de eerste helft 0-2 van, na een vlotte combinatie met Wijnaldum door het hart van de ADO-defensie. Het derde doelpunt kwam na ruim een half uur op naam van Mertens. De Belg kapte Vito Wormgoor uit en prikte de bal nu wel langs Coutinho.

Met een dubbele wissel in de rust probeerde Steijn wat te forceren in de tweede helft, maar het was PSV dat doorging met scoren. Wijnaldum schoot de vierde treffer binnen op aangeven van Mertens, Timothy Derijck maakte het leed voor zijn oude club nog wat groter door de vijfde te maken. Tussendoor had Charlton Vicento de thuisclub toch nog even reden tot juichen gegeven. Invaller Orlando Engelaar tekende voor de eindstand van 1-6.