Leverkusen wint competitietopper van Schalke 04
Club van Huntelaar verliest terrein op Bayern

17-11-2012 20:55

Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis kreeg Schalke 04 in de gelijkopgaande eerste helft de grootste kans. Een inzet van het Duitse supertalent Julian Draxler werd knap gered door Bernd Leno. De doelman had ook een antwoord op de rebound.

Op slag van rust was het Leverkusen dat uit het niets de leiding nam. Een fantastisch schot van André Schürrle vloog de kruising in. Stefan Kiessling maakte in de tweede helft de beslissende 2-0. De spits had er ook 3-0 van kunnen maken, maar miste een strafschop.

Kyriakos Papadopoulos maakte het nog wat erger voor Schalke 04 door zijn tweede gele kaart te pakken. Bayer Leverkusen blijft vijfde na de overwinning, Schalke 04 staat nu acht punten achter op Bayern München, dat bovendien een wedstrijd minder gespeeld heeft.