Allegri ziet verbeterpunten bij geplaatst Milan
Oefenmeester: "We misten de nauwkeurigheid"

Allegri ziet verbeterpunten bij geplaatst Milan

22-11-2012 13:51

"Kwalificatie is een beloning voor de spelers, zij verdienen het volledig", sprak Allegri naderhand op de website van de UEFA. "We hebben ons eerste doel bereikt met nog een wedstrijd te gaan, dus de spelers hebben het zeer goed gedaan. We wisten dat het niet makkelijk zou worden vanavond (op bezoek bij Anderlecht, 1-3 winst, red.) en ondanks een goede start waren we te gehaast. We misten de nauwkeurigheid."

"We scoorden twee keer en plotseling stopten we met voetballen", vervolgde de coach. "Zij brachten de wedstrijd weer tot leven, ondanks dat ze met een man minder stonden. Gelukkig slaagden we er aan het eind in om nog een goal te maken."

Allegri wil nu dat Milan progressie gaat boeken, met name op Europees niveau. "We spelen met de juiste instelling, maar we moeten kalmer zijn op bepaalde momenten. Bijvoorbeeld toen we met elf tegen tien stonden. We hadden ons geduld moeten bewaren om te wachten op het juiste moment en niet uitschakelen zoals we deden. Dat had heel gevaarlijk kunnen zijn."