Groep G: Genk verder, Sporting roemloos onderuit
Portugese ploeg na harde nederlaag uitgeschakeld

22-11-2012 20:53

Genk ging in Groep G vooraf al aan kop met acht punten uit vier wedstrijden. Winst op Videoton zou volstaan voor de volgende ronde. Na negentien minuten werd de basis gelegd, Elianiv Barda schoot de Belgen naar een nipte overwinning.

Sporting roemloos uitgeschakeld
Voor Sporting Portugal is het Europa League-toernooi wat sportieve aspiraties betreft afgelopen. Het elftal uit Lissabon verloor met 3-0 bij FC Basel.

Fabian Schär bracht de Zwitsers na ruim twintig minuten op voorsprong. Een kwartier na rust liep Cabral tegen een tweede gele kaart aan, maar het tiental van Basel raakte niet in paniek. Via Valentin Stocker en David Degen liep de thuisploeg zelfs uit naar een 3-0 zege.

Spanning om tweede plek
Sporting, met Danijel Pranjic en Ricky van Wolfswinkel in de basis, is met twee punten uitgeschakeld. Genk gaat daarentegen aan de leiding met elf punten. Op de laatste speeldag moeten Videoton en Basel voor de resterende plek strijden.