Kaká: Situatie niet comfortabel voor mij én Real
Braziliaan staat open voor vertrek uit Madrid

Kaká: "Situatie niet comfortabel voor mij én Real"

05-12-2012 11:25

De spelverdeler kostte Real Madrid ruim zestig miljoen euro toen hij in 2009 de overstap van AC Milan naar Spanje maakte. Een langdurige knieblessure en de zoektocht naar zijn topvorm zorgden ervoor dat Kaká zijn oude niveau nog niet benaderde onder trainer José Mourinho. Dit seizoen mocht hij in de competitie slechts één keer als basisspeler aantreden.

De dertigjarige Kaká startte dinsdag in het Champions League-duel met Ajax weer eens in de basis. De Braziliaan scoorde één keer in het met 4-1 gewonnen duel, of dat iets verandert aan zijn vooruitzichten in Madrid is nog maar zeer de vraag. Ondertussen wordt de voetballer in verband gebracht met LA Galaxy, waar hij in beeld zou zijn om David Beckham op te volgen.

Kaká heeft in Madrid nog een contract tot de zomer van 2015. De voetballer ontkent reeds gesproken te hebben met de Amerikaanse kampioen, maar geeft wel toe dat hij komende zomer mogelijk vertrekt bij Real Madrid. "Nee, ik heb niets gehoord van La Galaxy", zegt Kaká in AS. "Ik blijf mijn werk doen in Madrid. Dan zullen we wel zien wat er gebeurt en wat de club wil."

"Het is geen comfortabele situatie voor mij en voor de club", gaat de aanvallende middenvelder verder. "Ik weet niet wat er gebeurt, ik heb nog een contract tot 2015. De club belde me afgelopen zomer, toen vonden we geen oplossing. En in januari? Ik weet het niet, ik hoop erachter te komen wat de club wil. Als zij een oplossing vinden, sta ik er voor open om te praten."