Berghuis: Vond ons vrij voorspelbaar
AZ-middenvelder baalt van sportieve malaise

Berghuis: "Vond ons vrij voorspelbaar"

09-12-2012 13:37
1

Berghuis zag vanaf de bank hoe AZ nog wel aardig aan de wedstrijd begon. "In de eerste helft kwamen we er een paar keer goed door vanaf links met Giliano Wijnaldum”, blikte Berghuis terug. “Hij bracht onvoorspelbaarheid in ons spel. Voor de rest vond ik ons wel vrij voorspelbaar. Het ging van links naar rechts, maar te langzaam."

"Ik denk dat het daar een beetje mis ging. Als een tegenstander zich tegen ons terugtrekt, komen we er moeizaam doorheen. We kregen Jozy Altidore en Adam Maher niet vaak genoeg in de goede posities om gevaarlijk te worden. Want echt veel uitgespeelde kansen hebben we niet gehad."

AZ presteert dit seizoen met name thuis erg teleurstellend. "Ik heb dat nooit meegemaakt als AZ-speler. Maar het heeft inmiddels lang geduurd dat we hier wonnen. Wanneer precies? Even denken. Was dat Roda JC? Dat is echt te lang gelden. En moet je eens nagaan tegen wie we sindsdien allemaal gespeeld hebben… Het is niet best", aldus Berghuis op de clubsite van AZ.

De stemming was na afloop van de remise tegen Willem II om te snijden, geeft Berghuis aan. "Ja, het was na afloop helemaal stil in de kleedkamer. Er was niet iemand die heel boos werd. Ik denk dat boos worden ook helemaal geen zin heeft. Natuurlijk, in de wedstrijd moet je elkaar de waarheid vertellen als iemand verzaakt. Maar daar lag het niet aan. Er waren geen spelers die hun best niet deden."