Bradford grijpt record en strohalm tegen Arsenal
BBC zet enkele bewonderenswaardige cijfers op een rijtje

Bradford grijpt record en strohalm tegen Arsenal

12-12-2012 12:35
2

2 – De nederlaag van Arsenal was pas de tweede die trainer Arsène Wenger leed tegen een club uit een lagere competitie sinds hij in 1996 aantrad bij in Londen. Alleen Burnley slaagde daar eerder in. In 2008 versloeg de club uit het Championship een sterk verjongd Arsenal in de kwartfinales van de League Cup.

9 – Bradford City won dinsdag voor de negende keer op rij een strafschoppenserie. Een record, geen enkele andere Engelse club wist vaker als winnaar van het veld te stappen wanneer penalty's de beslissing moesten brengen. De laatste keer dat Bradford een strafschoppenreeks verloor was in augustus 2006, toen was Carlisle United te sterk voor The Bantams.

65 – Het verschil in competitieklasseringen tussen Premier League-club Arsenal en League Two-vertegenwoordiger Bradford City.

399 – Het aantal interlands dat de spelers van Arsenal die dinsdag in de basis startten achter hun naam hebben staan.

€ 9300 – De transferkosten van het team dat Bradford City dinsdag op de been bracht. Slechts voor één speler, James Hanson, werd een transfersom betaald. Bradford maakte 7500 pond over aan Guiseley. Het team van Arsenal dat aan de aftrap verscheen kostte ruim tachtig miljoen euro.

4334 – Het aantal dagen sinds de laatste ontmoeting tussen de twee teams (januari 2001). Arsenal, mét Dennis Bergkamp, was toen op Highbury met 2-0 te sterk voor Bradford City.

23,971 – Het uitverkochte stadion van Bradford City, Valley Parade, zat met 23,971 toeschouwers propvol. De grootste opkomst sinds 1960 en in vergelijking met afgelopen zaterdag, toen Torquay de tegenstander was, een toename van 13,624 toeschouwers.

€ 370.000 – Het verwachtte bedrag dat Bradford City tegen Arsenal opstrijkt aan de verkoop van toegangskaarten. Voldoende om de helft van het verwachtte tekort op het gebied van salariskosten af te lossen.