UEFA bestraft Servië voor ongeregeldheden

UEFA bestraft Servië voor ongeregeldheden

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2012 om 20:03do 13-12-2012 om 20:03

Tijdens het voornoemde duel  riepen de Servische toeschouwers onder andere ‘oerwoudgeluiden’. Tevens werden na afloop de feestvierende Engelsen bekogeld met stenen en andere voorwerpen. Als straf kreeg de voetbalbond een boete van 80.000 euro en moet Servië onder 21 jaar één thuiswedstrijd zonder publiek spelen.

De tuchtcommissie van de UEFA deelde ook schorsingen uit aan twee Servische trainers en enkele spelers van beide ploegen, die na afloop met elkaar op de vuist gingen. De Engelse voetballers Steven Caulker en Thomas Ince missen daardoor de start van het EK in Israël. Caulker werd voor twee duels geschorst, Ince voor één. Engeland zit in groep A, Nederland in de andere poule.

De Engelse premier David Cameron had opgeroepen tot harde sancties voor Servië, maar de UEFA bleef mild. Een schorsing van de bond bleef achterwege; de tuchtcommissie legde alleen individuele straffen op. De assistent- en conditietrainer zijn voor twee jaar geschorst, vier Servische spelers kregen schorsingen uiteenlopend van vier tot twee wedstrijden opgelegd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws