PSV geeft Rijnsburgse Boys geen kans
Amateurs al na klein halfuur kansloos

18-12-2012 22:32
1

Waar de club uit Eindhoven eerder dit seizoen in het bekertoernooi nog worstelde met de amateurs van Achilles '29 (3-2) en EHC (3-1), kwam het op het sfeervolle sportpark Middelmors helemaal niet in de problemen. PSV leidde na 26 minuten al met 3-0. Stanislav Manolev opende met de buitenkant van zijn rechtervoet de score (0-1). Daarna trof Tim Matavz tweemaal doel.

PSV startte niet in de sterkst mogelijke formatie. Trainer Dick Advocaat liet Mark van Bommel, Marcelo, Jeremain Lens en Atiba Hutchinson buiten zijn basisformatie. Hij gunde Peter van Ooijen, Jagos Vukovic en Memphis Depay en Manolev een kans.

Na rust mocht Orlando Engelaar middenvelder Georginio Wijnaldum aflossen. Kevin Strootman maakte plaats voor Rik Schouw. De van Ajax overgekomen middenvelder debuteerde tijdens een officiële wedstrijd in de hoofdmacht van zijn nieuwe club. Locadia mocht Matavz nog aflossen.

Damiano Schet was in de 33 minuut namens de nummer zeven van de Topklasse zaterdag dichtbij 3-1. Hij slaagde er echter niet in om een strafschop te verzilveren. Schet schoot de bal eerst op de vuisten van doelman Boy Waterman en raakte vervolgens de paal.

Na rust grossierde vooral Depay in het missen van kansen. Strootman zorgde nog wel voor 4-0, maar PSV bleef ver verwijderd van de monsterscore die het in 1984 in de strijd om de KNVB-beker tegen Rijnsburgse Boys boekte. De Eindhovenaren haalden destijds de dubbele cijfers (11-0).