Liverpool praat met keeperstalent Butland
Birmingham City bereid mee te werken aan verkoop

Liverpool praat met keeperstalent Butland

28-12-2012 14:44

Championship-club Birmingham City heeft het financieel moeilijk sinds de degradatie uit de Premier League en ziet zich daardoor genoodzaakt goed geld te vangen voor de beste spelers. Voorzitter Peter Pannu heeft nu onthuld dat Liverpool inmiddels in gesprek is met Butland.

"Ik heb begrepen dat Liverpool met hem praat", aldus Pannu in de Birmingham Mail. "Everton is misschien ook geïnteresseerd en Southampton heeft in het verleden een bod gedaan. Ik weet niet of ze hem nu willen. Wat ik wel kan zeggen - en ik krijg nu wellicht de toorn van de fans - is dat niemand te koop staat, maar iedereen beschikbaar is. Zoals bij elke club."

"Geef me een bod van achttien miljoen euro voor Jack Butland; kan ik dan nee zeggen?"vervolgde de preses. "Ik heb in de zomer een bod van zeven miljoen van Southampton afgewezen, maar dat was omdat de financiën toen nog in orde waren. Nu de tijd verder tikt, zou het wel eens kunnen dat ik zoiets niet meer afwijs."

Butland ging afgelopen zomer verrassend met de Engelse nationale selectie als derde doelman mee naar het EK in Polen en Oekraïne. De sluitpost had toen nog geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van Birmingham City afgewerkt. Zijn enige ervaring waren twee huurperiodes bij League Two-club Cheltenham Town. De eenmalig international is inmiddels de vaste goalie van The Blues.