FC Barcelona nog voor rust klaar met stadgenoot
Espanyol maakt geen schijn van kans in Camp Nou

06-01-2013 21:00

TIto Vilanova zat tegen Espanyol weer op de bank van FC Barcelona. Hij werd door zijn spelers getrakteerd op een prima openingsfase. Xavi maakte na tien minuten de eerste treffer na voorbereidend werk van Andrés Iniesta. Vijf minuten later gaf Pedro een inzet van Messi het laatste tikje: 2-0.

Pedro maakte ook de derde treffer. Sergio Busquets gaf een prachtige steekpass, die door de aanvaller werd gepromoveerd tot doelpunt ,door de bal over doelman Kiki Casilla heen te wippen. Nog voor rust stond de 4-0 eindstand op het bord. Cesc Fábregas maakte een schwalbe, Messi benutte het buitenkansje: 4-0.

FC Barcelona gaat nog altijd met ruime voorsprong aan kop in de Primera División. Het verzamelde 52 punten in 18 wedstrijden. Atlético Madrid volgt met een achterstand van twaalf punten. Die ploeg komt zondagavond nog wel in actie tegen Real Mallorca.